NÄR KOMMER TOMATERNA?

Vi längtar alla efter våren nu och vi får mycket frågor om när våra grönsaker är igång igen.

Här har vi samlat svaren på de frågor ni underbara kunder undrar mest just nu:

🍅När kommer tomaterna?
Vi hoppas att vi har tomater i mitten på april (vi kan ej garantera det) – vi önskar bara mer sol så att de orkar växa sig starka. Just nu kämpar plantorna ganska mycket i mörkret, så hjälp oss gärna att dansa soldanser eller kanske skicka gåvor till solguden – all hjälp tomaterna kan få tas tacksamt emot!

🥒 När kommer gurkan?
Gurkan är mer snabbväxande än tomaterna och vi hoppas vi har gurka om ca.2 veckor – även här påverkar solen hur snabbt de växer fram, men det blommar för fullt och vi kan se små gurkor växa fram.

🫑 När kommer paprikan och chilin?
Dessa tar väldigt lång tid på sig att växa och kommer först i maj. De vill ha massor av värme och ljus.

🌿 När har ni alla örter?
Vi har nu kunnat börja ställa fram en del örter och sallader i butiken, dock kan utbudet variera lite då även dessa påverkas mycket av solen. Men i takt med att de växer till sig kommer de givetvis komma fram i butiken!

🌱 När börjar ni sälja tomatplantor?
I slutet på april bör tomatplantorna för försäljning vara redo. Tänk på att de inte tål frost, så vänta att köpa tomatplantor till risken för frost är över om du inte har något bra ställe att ha dem på!
I år kommer vi att så tomatplantor löpande så vi kommer ha plantor till försäljning en längre period än vi haft tidigare

Obs! Förväntade skördetider är endast preliminära och beror till stor del på hur mycket solen vill visa sig. Vi uppdaterar er såklart i takt med att säsongen drar igång 😊