Från liten odling till gårdsbutik och utflyktsmål

Allt började med en tomat- och gurkodling

Hela vår resa tar sin början på 70-talet då Raimos pappa startade sin första odling med tomat och gurkor. Passionen att odla de bästa grönsakerna fanns redan från början och det dröjde inte länge innan försäljningen tog fart. Lokala handlare visade stort intresse för närodlade grönsaker av högsta kvalitet. Bit för bit ökade efterfrågan och behovet av en större odlingsyta för våra tomater och gurkor.

Gurkor Warberg Tomateria
Vårt växthus med tomatodling Warberg Tomateria

Växthus och växtvärk

Nästa naturliga steg blev att bygga fler och större växthus för att få plats med det röda guldet och dess kompisar. Raimo tog över odlingen från sin far på 80-talet och utökade sakta men säkert tomatsortimentet i takt med att olika typer av tomater blev populärare i samhället.

I början av 2000-talet kunde man köpa tomater utmed vägen och lägga pengar i en låda, men när Bodil kom med i bilden runt 2010 startades så småningom den första riktiga gårdsbutiken. Vi tyckte inte att det räckte med enbart tomater i butiken. Så för att utöka sortimentet började vi odla sallad och örter. Idag är odlingsytan 3 250 kvadratmeter och rymmer allt från många tomatsorter och sallad till gurka, örter, paprika och chili.

2021 anställdes Amanda som butikschef i gårdsbutiken för att hjälpa till att fortsätta driva utvecklingen framåt och det finns många planer för framtiden…

För att värna om dig och vår miljö har även vårt miljöarbete utvecklats kontinuerligt. Odlingen innefattar idag biologisk bekämpning med nyttodjur och helt obesprutade grönsaker. Bra för smaken, dig och miljön.

Warberg Tomateria idag

Idag har Warberg Tomateria utvecklats till det perfekta utflyktsmålet med bageri, välfylld gårdsbutik och vårt snart färdigställda café. Bland våra hyllor hittar du tomater, grönsaker, färskt bröd och delikatesser av högsta kvalitet. Det finns något för alla smaker det kan vi lova. 

När du handlat klart kan du snart avsluta utflykten med en mysig fika i caféet som vi håller på att bygga upp. Där kommer finnas godsaker för alla smaker och även enklare luncher. Varmt välkommen till Warberg Tomateria!

Utflyktsmål Gårdsbutik och Café Varberg