Vår tomat- och grönsaksodling utanför Varberg

3 250 kvm tomater, gurka, chili och paprikor

I våra stora växthus huserar ca 30 sorters tomater tillsammans med gurka, sallad, örter, chili och paprika. Allt som odlas hos oss är obesprutat och tas väl om hand om av vår personal. Vi har tomater i olika storlekar, färger och med olika smaker.

Njut av våra grönsaker som tillbehör till frukostmackan eller tillsammans med middagsmaten. Eller varför inte små söta körsbärstomater som snacks på lördagskvällen? Vi bjuder gärna på vår kunskap så passa på att ställa dina frågor nästa gång du besöker oss.

Tomater grönsaker Warberg Tomateria
Obesprutade grönsaker biologisk bekämpning

Endast obesprutade grönsaker hos oss

I våra växthus använder vi endast biologisk bekämpning av ohyra. Så du kan vara säker på att få obesprutade tomater, grönsaker och örter när du handlar hos oss. Vi har över 30 års erfarenhet av biologisk bekämpning och utvecklingen fortsätter hela tiden.

Vi värmer upp våra växthus med pellets och recirkulerar vattnet vid bevattning. Vi använder 25% extra vatten för att bibehålla friska rötter. Vattnet som blir över samlar vi in och renar genom ett biofilter som efter rening kan användas på nytt.

För att få en lyckosam skörd köper vi in humlebon för pollinering av växterna. Ihop med vår biologiska bekämpning ser vi till att vara snälla mot både dig och miljön.

Förvaring av tomater och gurkor

Så förvarar du dina tomater och gurka som du köpt hos oss:
Om du har köpt tomater och gurka hos oss finns det några saker du kan göra för att de ska hålla länge. Lägg aldrig vare sig tomater eller gurkor i kylskåpet. De tappar smaken och risken finns att de till och med fryser om de hamnar längst bak i lådan, gurkan blir även väldigt vattning om den ligger för kallt.

Lägg i stället dina tomater i en skål på köksbänken. Då behåller de sin goda smak och håller länge. Gurkan lägger du i en plastpåse på bänken – då håller de sig krispiga och goda. Lägger du dem bara i en skål så skrumpnar dom så plastpåsen är viktigt.

Så förvarar du dina tomater och gurkor